{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Podrška projektima na razvoju lokalne samouprave u BiH

F
9.7.2008. u 16:20
0
0
Podrška projektima na razvoju lokalne samouprave u BiH
0
Podrška projektima na razvoju lokalne samouprave u BiH
Predstavnici Vijeća Evrope izrazili su spremnost da podrže niz projekata koji će doprinijeti razvoju lokalne samouprave u Republici Srpskoj i Bosne i Hercegovine, te ponudili svoju ekspertsku pomoć i podršku projektima u koje je RS već uključena.
Tokom razgovora u Banjoj Luci ministra uprave i lokalne samouprave RS-a Zorana Lipovaca i delegacije Vijeća Evrope, koju su predvodili Vilijam Masolin, predstavnik Direktorata za pravna pitanja i Terijen Olivije, projekt menadžer Centra za ekspertizu reforme lokalne vlasti pri Vijeću Evrope, posebno je podržana inicijativa za formiranje Odbora za lokalnu samoupravu, kao jednog od odbora Narodne skupštine RS-a.

Ministar Lipovac upoznao je predstavnike Vijeća Evrope s nizom projekata koji se provode u RS-u, kao i onima koji su u planu, s ciljem podrške razvoju lokalne samouprave. Poseban naglasak je stavljen na izradu Strategije razvoja lokalne samouprave i Zakona o teritorijalnoj organizaciji RS-a, saopćeno je iz resornog ministarstva.

„Značaj izrade Strategije razvoja lokalne samouprave je u tome da se dobiju informacije koje se tiču lokalne samouprave i teritorijalne organizacije.
Strategija bi trebala da posluži kao osnov za buduće izrade zakona, jer sama po sebi nije cilj, već podloga da se donesu zakoni“, rekao je Lipovac.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: