{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Podrška jedinstvenom sistemu naplate doprinosa

F
5.3.2009. u 13:10
0
0
Podrška jedinstvenom sistemu naplate doprinosa
0
Podrška jedinstvenom sistemu naplate doprinosa
Premijer FBiH Nedžad Branković razgovarao je danas sa šefom Ekonomskog odjela USAID-a Greggom Wiitalom o implementaciji Jedinstvenog sistema naplate doprinosa u FBiH, a koji će Poreznoj upravi FBiH omogućiti da bude jedina institucija za registraciju, kontrolu i provođenje uplate doprinosa.
Branković je kazao da je Vlada FBiH opredijeljenja za ovu reformu te dodao da će se na narednoj sjednici Ekonomsko-socijalnog vijeća za teritorij FBiH razgovarati o inicijativi za izmjene i dopune Zakona o Poreznoj upravi FBiH.

- Svjesni smo da je pozicija Porezne uprave ključna za naš finansijski sistem i u tom smislu ćemo joj pomoći. To podrazumijeva njeno kadrovsko jačanje, tehničko opremanje i nova znanja, istakao je Branković.

Po riječima Wiitala, Porezna uprava FBiH će morati prilagoditi svoju organizacionu i kadrovsku strukturu te uspostaviti sektor za jedinstveni sistem prikupljanja i naplate doprinosa.

Ocijenio je i da je za funkcioniranje ovog sistema ključno donošenje zakona koji se nalazi u parlamentarnoj proceduri, a čije bi usvajanje, kako je istakao, trebalo smatrati visokim prioritetom.

Radi brže implementacije ovog sistema, zaključeno je da je neophodno formiranje tehničkog odbora za praćenje njegove realizacije, a kojeg bi činili predstavnici Vlade FBiH, USAID-a BiH i vanbudžetskih fondova.

Previđeno je da projekt uspostave jedinstvenog sistema naplate bude završen do januara naredne godine, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: