{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Podrška Federalne vlade tradicionalnim zanatima

F
14.10.2009. u 13:21
0
1
Podrška Federalne vlade tradicionalnim zanatima
0
Podrška Federalne vlade tradicionalnim zanatima
U Sarajevu su danas potpisani ugovori između Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, tri predstavnika udruženja poduzetnika i obrtnika, 86 predstavnika starih - tradicionalnih zanata, te 20 novoosnovanih poslovnih subjekata iz poduzetništva i obrta koji imaju sjedište na području Kantona Sarajevo i Bosanskopodrinjskog kantona.
Ovi ugovori potpisani su u skladu s Odlukom Vlade Federacije BiH o usvajanju programa utroška dijela sredstava "Transfer za poticaj razvoja poduzetništva i obrta" i raspisanog javnog natječaja Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.

Po riječima federalnog ministra razvoja, poduzetništva i obrta Velimira Kunića, Ministarstvo je za potporu udruženjima poduzetnika i obrtnika za 2009. izdvojilo 100.000 KM (11 korisnika), za razvoj tradicionalnih- starih zanata 520.500KM (ukupno 126 korisnika) i za potporu novoosnovanim subjektima malog gospodarstva i obrtnicima 419.000KM (ukupno 76 korisnika).

Kunić je istaknuo da je izdvajanje navedenog iznosa za razvoj tradicionalnih- starih zanata nastavak dosadašnje politike Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i Vlade Federacije BiH kojom se žele zaštititi tradicionalni - stari zanati i omogućiti njihov opstanak i oni su jedini dobili grant sredstva.

Potpisivanje ugovora obavljeno je u prostorijama udruženja zanatlija "Stari zanati" Kantona Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: