Uspješna saradnja
1k

Podrška djeci bez roditelja: Bingo donirao 40.000 KM za SOS Dječija sela BiH

Piše: Dž. Č.
Ibrahimović i Omanović (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Ibrahimović i Omanović (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Kompanija Bingo Tuzla danas je potpisivanjem ugovora sa SOS Dječijim selima BiH donirala ček od 40.000 KM kao podršku u odrastanju djeci bez roditeljskog staranja. Na ovaj način, Bingo je osigurao pokriće godišnjih troškova jedne SOS porodice te školski pribor i knjige za 30 djece.

Ugovor su danas u Kući za goste potpisali Edin Ibrahimović, izvršni direktor za biznis operacije kompanije Bingo Tuzla i Amir Omanović, nacionalni direktor SOS Dječijih sela.

Omanović je naglasio kako je Bingo najbolji prijatelj Dječijih sela. Kako je kazao, saradnja s Bingom nije fokusirana samo na jedan dan u godini, već kroz svakodnevne razgovore nastoje pružiti što bolju podršku djeci i mladima.

"Ogroman doprinos našem radu je 40.000 KM. Mi tim novcem, na nivou jedne godine, dobijamo sve što nam je potrebno za funkcionisanje i rast djece jedne SOS porodice. To nama znači mnogo. Međutim, kada je riječ o Bingu, to je kompanija koja kroz korporativnu odgovornost prepoznaje partnera u SOS selu. Bingo prati naš rad i u nama vide partnera s kojim vrijedi razgovarati o pomoći djeci i mladima. Mogu reći da zajedno ulazimo u momente biznis fokusiranog pristupa kada je riječ o podršci mladima koji izlaze iz SOS brige. Nadam se da će ovo naše prijateljstvo još potrajati", istaknuo je Omanović.

Potpisivanje ugovora (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Potpisivanje ugovora (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)

Bingo već četiri godine zaredom donira novac kako bi pokrio godišnje troškove života jedne SOS porodice sa sedam djevojčica i dječaka. Prošle godine donirali su ček od 32.000 KM.

Ibrahimović je rekao kako je poseban osjećaj biti prijatelj sa SOS Dječijim selima.

"Ovo je dan kada ne treba previše govoriti o Bingu. Osim saradnje koju smo ostvarili sa SOS Dječijim selima, mi svakodnevno pokušavamo animirati društvenu zajednicu i naše poslovne partnere da pruže pomoć SOS Dječijim selima. Pored brige o njima, ovoj djeci i mladima treba dati šansu da sutra samostano izađu u svijet, a to ćemo postići tako što ćemo im dati da rade. Mi ćemo učiniti sve da im pokušamo naći zaposlenje", naglasio je Ibrahimović.

Podsjećamo, u 26 SOS porodica osiguran je dom za skoro 300 djevojčica i dječaka iz različitih dijelova BiH. U sistemu socijalne zaštite, SOS Dječija sela BiH su jedinstvena organizacija koja brine o djeci ne samo do punoljetstva, već do njihove potpune samostalnosti, ulažući sve resurse u njihovu budućnost.