{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Podrška BiH na putu prema EU

S
19.6.2009. u 20:29
0
7
Podrška BiH na putu prema EU
0
Podrška BiH  na putu prema EU
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović izjavio je da je BiH na Samitu šefova država centralne Evrope dobila veliku podršku državnika kada je riječ o njenu putu prema EU.
Radmanović je Srni rekao da je zadovoljan ostvarenim kontaktima i razgovorima na Samitu šefova država centralne Evrope u Novom Sadu i da su teme o kojima se razgovara na ovom skupu - ekonomska kriza, energetika i proširenje izuzetno bitne kako za BiH, tako i za ostale države zapadnog Balkana.

"BiH je danas dobila veliku podršku državnika srednje Evrope kada je riječ o njenom putu prema EU. Svi se slažu da treba ići ka proširenju EU, odnosno da joj pristupi cijeli zapadni Balkan. Razumljivo je da se prije toga moraju ispuniti uslovi i ciljevi koje postavlja Evropska komisija", istakao je Radmanović.

On je napomenuo da se, kada je riječ o energetici, BiH imala čime pohvaliti, naglasivši da je BiH "jedina država u regionu koja izvozi struju" i da je od 4 050 megavata, koliko je instalisana snaga, moguće napraviti još tri puta toliko, ako bude investitora.

Prema njegovim riječima, Slovenija je pokazala izuzetan insteres za investiranje u energetiku.

"Predsjednik Slovenije Danilo Tirk izrazio je mišljenje da svi u regionu treba da se angažuju da se investiraju sredstva u energetiku u BiH. Jer, kako je rekao Tirk, nije samo šansa za BiH nego i za sve one u regionu koji u to investiraju", zaključio je Radmanović.

On je naveo da je Samit izuzetno koristan, jer razgovaraju predsjednici zemalja koje stoje u redu za EU i šefovi država stalnih članica EU.

"Bilo je i državnika koji su govorili da ih je kriza mimoišla, ali je većina ozbiljno govorila o krizi, a među njima i ja, jer je ona itekako pogodila BiH", kaže Radmanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: