BiH
0

Podrinjci apeluju da Schilling ustraje u podršci pravdi

FENA
Savez udruženja građana "Bosansko Podrinje" u Sarajevu apelirali su odlazećem visokom predstavniku u BiH Christianu Schwarz- Schillingu da kao čovjek koji je podržao patriotske antifašističke snage u BiH tokom proteklog rata istraje u svojoj podršci pravdi i onima koji se za pravdu zalažu.

"Jedan broj Vaših izjava koje ste dali u posljednje vrijeme medijima i na zvaničnim mjestima dovele su u pitanje čak i vaše principe. To nas ne čini sretnim.

Vi znate da je pravda na strani žrtve i zato vas molimo - podržite pravdu i one koji se za to zalažu.

Žrtve za razliku od zločinaca nemaju druge domovine osim BiH i to je razlog više da vjerujemo u vas. To ćemo činiti sve dotle dok nas ne izjednačite sa zločincima.

Naša jedina opcija je pravda jednaka za sve u BiH kao evropskoj državi u kojoj će biti zabranjena diskriminacija na bilo kojoj osnovi i iskorijenjen genocid", stoji u pismu koje je udruženje "Bosansko Podrinje" uputilo Schwarz-Schillingu.

Ovo udurženje okuplja građane podrinjskih općina: Bijeljine, Zvornika, Srebrenice, Žepe, Rogatice, Višegrada, Rudog, Čajniča, Goražda, Foče, Kalinovika i Prače.