SDP
0

Podnijet ćemo kaznenu prijavu protiv premijera Borasa

FENA
Izjava hercegovačko-neretvanskoga premijera Srećka Borasa da proračunski korisnici neće dobivati plaće sve dok se ne riješi pitanje isplate novčanih sredstava hrvatskim medijima s područja te županije najgrublje je kršenje ljudskih prava osobama koje nemaju nikakve veze s kolapsom "foteljaške" vladajuće koalicije, tvrdi se u priopćenju iz hercegovačko-neretvanskoga Županijskoga odbora SDP-a.

"Premijer ima pravo u svojoj kući određivati načela raspodjele financija onako kako on to želi, ali kad je u pitanju Županija, više je nego očigledno da se usljed velikoga pritiska nerealnih predizbornih obećanja zaletio u svojoj 'siledžijskoj' izjavi.

Mi iz SDP-a poručujemo premijeru da je vrijeme 'siledžijskih' mehanizama u HNŽ-u prošlo te da ćemo podnijeti kaznenu prijavu protiv njega zbog nepoštivanja zakona o izvršenju proračuna ako pokuša ispuniti svoju nezakonitu odluku", navodi se u priopćenju.

Put ka rješenju pitanja medija u HNŽ-u nije onaj koji je izabrao premijer jer je riječ o politički nerealnome konceptu iza kojega se krije samo kratkoročni politički marketing. I, na kraju, premijerova izjava da Vlada obustavlja svoje aktivnosti i nije neki snažan politički argument jer ona ni do sad nije radila ništa, osim što je usvajala bezbrojne odluke o raspodjeli proračunskih sredstava, tvrdi se u SDP-ovu priopćenju za javnost.