Torba za budućnost iz Beča
7

Podijeljeno 3.200 školskih paketa za djecu Bosne i Hercegovine

Klix.ba
Članovi UG Futurebag – Torba za budućnost iz Beča su u Dubravama kod Živinica podijelili ukupno 3.200 školskih paketa za prvačiće sa područja cijele Bosne i Hercegovine.
Svaki školski paket se sastoji od ergonomske školske torbe, svesaka, drvenih bojica i slatkiša za mališane. Prosječna tržna vrijednost svakog paketa je blizu 100 KM.

Ceremoniji predavanja školskih paketa prisustvovali su direktori i drugi predstavnici skoro stotinu osnovnih i područnih škola, kao i ustanova za djecu sa posebnim potrebama. Torbe i pribor djeci će biti uručen prvi dan škole u septembru.

U PŠ Vitinica, gdje je ova akcija, kao privatna inicijativa osnivača udruženja, započeta u junu 2010. godine i ovaj put su članovi udruženja lično uručili poklone mališanima. Velika sreća i radost pokazala se na licima djece i roditelja, koji su veoma zahvalni, jer im ovaj projekt znatno rasterećuje skromni porodični budžet.
Futurebag nastavlja svoj rad i već su u toku pripreme za predstojeće humanitarne manifestacije. Pozivaju sve ljude dobre volje da se pridruže ovom projektu i svojim doprinosom poboljšaju situaciju djece u Bosni i Hercegovini. Detaljne informacije o tome kako se može pružiti pomoć su dosutpne na web-stranicama udruženja na adresi www.futurebag.org ili putem telefona na broj +43/650/408 00 75.