{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Podignute optužnice protiv Crnišanina, Šupice i Mehovića

S
28.1.2008. u 12:40
0
0
Podignute optužnice protiv Crnišanina, Šupice i Mehovića
0
Podignute optužnice protiv Crnišanina, Šupice i Mehovića
Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Crnišanina Nihata (1963.), Šupica Đoke (1982.) i Mehović Samira (1967.). Optuženi se terete da su učinili krivična djela krijumčarenja osoba iz Člana 189. KZ BiH i udruživanja radi činjenja krivičnih djela iz Člana 249. KZ BiH.
Tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Crnišanin Nihata državljanina Srbije, Šupica Đoke državljanina BiH i Mehović Samira državljanina Srbije.

Optuženi se terete da su, po prethodnom dogovoru, učestvovali u ilegalnom krijumčarenju osoba sa područja Kosova, preko teritorije BiH.

U optužnici se navodi da su optuženi u međusobnom dogovoru, kao i dogovoru sa drugim osobama, za novčanu naknadu, vršili prijevoz krijumčarenih osoba do BiH, a nakon toga prema Republici Hrvatskoj i zemljama Zapadne Evrope.

Prema navodima optužnice, optuženi su u izvršenju krivičnih djela otkriveni od strane jedinica Granične policije BiH u Višegradu, Bijeljini i Brčkom, odnosno od MUP-a Republike Hrvatske.

Optuženi se terete da su, radi pribavljanja imovinske koristi, postali pripadnici organizovane grupe osoba, koja je organizovana s ciljem prebacivanja preko granice drugih osoba, koje ne ispunjavaju uslove za zakonit ulazak i zakonit boravak u BiH.

Kao pripadnici te organizovane grupe osoba, oni su, na nedozvoljen način, preveli preko državne granice iz Srbije u BiH druge osobe, koje ne ispunjavaju uvjete za zakonit ulazak u BiH i zakonit boravak u BiH.

Crnišanin Nihat, Šupica Đoko i Mehović Samir terete se da su kao sapočinioci počinili krivično djelo udruživanja radi činjenja krivičnih djela iz člana 249. stav 2. u vezi sa stavom 1. KZ BiH i krivično djelo krijumčarenja osoba iz člana 189 stav 1. KZ BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: