{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Podignute optužnice protiv Crnišanina, Šupice i Mehovića

S
28.1.2008. u 12:40
0
0
Podignute optužnice protiv Crnišanina, Šupice i Mehovića
0
Podignute optužnice protiv Crnišanina, Šupice i Mehovića
Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Crnišanina Nihata (1963.), Šupica Đoke (1982.) i Mehović Samira (1967.). Optuženi se terete da su učinili krivična djela krijumčarenja osoba iz Člana 189. KZ BiH i udruživanja radi činjenja krivičnih djela iz Člana 249. KZ BiH.
Tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Crnišanin Nihata državljanina Srbije, Šupica Đoke državljanina BiH i Mehović Samira državljanina Srbije.

Optuženi se terete da su, po prethodnom dogovoru, učestvovali u ilegalnom krijumčarenju osoba sa područja Kosova, preko teritorije BiH.

U optužnici se navodi da su optuženi u međusobnom dogovoru, kao i dogovoru sa drugim osobama, za novčanu naknadu, vršili prijevoz krijumčarenih osoba do BiH, a nakon toga prema Republici Hrvatskoj i zemljama Zapadne Evrope.

Prema navodima optužnice, optuženi su u izvršenju krivičnih djela otkriveni od strane jedinica Granične policije BiH u Višegradu, Bijeljini i Brčkom, odnosno od MUP-a Republike Hrvatske.

Optuženi se terete da su, radi pribavljanja imovinske koristi, postali pripadnici organizovane grupe osoba, koja je organizovana s ciljem prebacivanja preko granice drugih osoba, koje ne ispunjavaju uslove za zakonit ulazak i zakonit boravak u BiH.

Kao pripadnici te organizovane grupe osoba, oni su, na nedozvoljen način, preveli preko državne granice iz Srbije u BiH druge osobe, koje ne ispunjavaju uvjete za zakonit ulazak u BiH i zakonit boravak u BiH.

Crnišanin Nihat, Šupica Đoko i Mehović Samir terete se da su kao sapočinioci počinili krivično djelo udruživanja radi činjenja krivičnih djela iz člana 249. stav 2. u vezi sa stavom 1. KZ BiH i krivično djelo krijumčarenja osoba iz člana 189 stav 1. KZ BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: