{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Podignuta optužnica protiv Tomas Ante i Jukić Marija

F
30.12.2008. u 17:33
0
0
Podignuta optužnica protiv Tomas Ante i Jukić Marija
0
Podignuta optužnica protiv Tomas Ante i Jukić Marija
Tužilac Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Tomas Ante (1959.) i Jukić Marija (1975.), koji se terete za krivično djelo - Neovlašteni promet opojnim drogama.
Tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, podigao je optužnicu protiv: Tomas Ante zvanog Sadić, rođenog 24.07.1959. godine i Jukić Marija zvanog Kara, rođenog 15.08.1975. godine.

Optuženi Tomas Ante se tereti da je organizirao grupu osoba radi neovlaštene međunarodne prodaje, prijenosa, držanja i prijevoza supstanci ili preparata koji su propisom proglašeni opojnim drogama, kao i za neovlašteno držanje vatrenog oružja, municije i eksplozivnih tvari čija nabavka građanima nije dozvoljena.

U optužnici se Jukić Mario tereti da je postao član organizirane grupe ljudi radi neovlaštene međunarodne prodaje, prijenosa, držanja i prijevoza supstanci ili preparata koji su propisom proglašeni opojnim drogama, kao i da je koristio fizičku silu, kako bi spriječio službenu osobu da vrši službenu dužnost.

Optuženi Tomas Ante i Jukić Mario terete se da su počinili krivično djelo - Neovlašteni promet opojnim drogama. Sud BiH je danas potvrdio ovu optužnicu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
SDA će za člana Predsjedništva BiH kandidirati?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: