{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Podignuta optužnica protiv Tomas Ante i Jukić Marija

F
30.12.2008. u 17:33
0
0
Podignuta optužnica protiv Tomas Ante i Jukić Marija
0
Podignuta optužnica protiv Tomas Ante i Jukić Marija
Tužilac Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Tomas Ante (1959.) i Jukić Marija (1975.), koji se terete za krivično djelo - Neovlašteni promet opojnim drogama.
Tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, podigao je optužnicu protiv: Tomas Ante zvanog Sadić, rođenog 24.07.1959. godine i Jukić Marija zvanog Kara, rođenog 15.08.1975. godine.

Optuženi Tomas Ante se tereti da je organizirao grupu osoba radi neovlaštene međunarodne prodaje, prijenosa, držanja i prijevoza supstanci ili preparata koji su propisom proglašeni opojnim drogama, kao i za neovlašteno držanje vatrenog oružja, municije i eksplozivnih tvari čija nabavka građanima nije dozvoljena.

U optužnici se Jukić Mario tereti da je postao član organizirane grupe ljudi radi neovlaštene međunarodne prodaje, prijenosa, držanja i prijevoza supstanci ili preparata koji su propisom proglašeni opojnim drogama, kao i da je koristio fizičku silu, kako bi spriječio službenu osobu da vrši službenu dužnost.

Optuženi Tomas Ante i Jukić Mario terete se da su počinili krivično djelo - Neovlašteni promet opojnim drogama. Sud BiH je danas potvrdio ovu optužnicu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: