|

Podignuta optužnica protiv Ramiza Mićivode, oficira Oružanih snaga BiH

Podignuta optužnica protiv Ramiza Mićivode, oficira Oružanih snaga BiH
16
S. H.
6.11.2019. u 11:05
4
komentara
16

dijeljenja
Podignuta optužnica protiv Ramiza Mićivode, oficira Oružanih snaga BiH
Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Ramiza Mićivode (1969), oficira Oružanih snaga BiH, koji se tereti da je počinio krivično djelo zlouporabe položaja ili ovlasti.
Ramiz Mićivod aje rođen u Goraždu 1969. godine, a radi kao oficir Oružanih snaga. On je uhapšen prošle godine, a tužitelj Tužilaštva BiH,nakon provedene istrage i prikupljenih dokaza, podigao je optužnicu.

Optuženi se tereti, da je u svojstvu vojne osobe, u činu pukovnika OS BiH, zaduženog za civilno-vojnu saradnju, u brigadi taktičke podrške u kasarni Rajlovac, zlouporabio svoj službeni položaj, kako bi sebi pribavio nezakonitu imovinsku korist.

On se tereti da je, koristeći svoj položaj, zahtjevao i dobio novac od osoba koje se bave poljoprivredom i koriste zemljište u blizini kasarne Rajlovac, kako bi im dopustio da koriste zemljište u vlasništvu OS BiH, za čije izdavanje i naplaćivanje nije ovlašten.

Prema navodima optužnice, optuženi se sastajao sa oštećenima i zahtjevao novac, te je u dva navrata od oštećenih na dogovorenom mjestu preuzeo novac. Optuženi se tereti da je kao službena osoba u institucijama BiH prekoračio granice svojih službenih ovlasti te pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist i drugom nanio štetu.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...