|

Podignuta optužnica protiv pripadnika Specijalne policije MUP-a RS-a

Podignuta optužnica protiv pripadnika Specijalne policije MUP-a RS-a
24
Piše: Er. M.
5.4.2016. u 12:19
17
komentara
24

dijeljenja
Podignuta optužnica protiv pripadnika Specijalne policije MUP-a RS-a Ilustracija (Foto: Arhiv/ Klix.ba)
Okružno tužilaštvo Banja Luka podiglo je optužnicu protiv nekoliko bivših pripadnika Specijalne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, potvrđeno nam je iz Okružnog tužilaštva.
Šestoricu pripadnika "elitne" jedinice MUP-a RS-a koji su početkom ove godine uhapšeni zbog pljačke blindiranog vozila zaštitarske kompanije Sector Security, koja je izvršena 22. septembra prošle godine na autoputu Banja Luka - Gradiška, nedaleko od mjesta Cerovljani, tereti se za organizovani kriminal.

Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Vladana Malića, Gorana Paraša i Aleksandra Popovića, pripadnika Specijalne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, i Olega Bande zbog postojanja osnovane sumnje da su učnili krivično djelo organizovanog kriminala, a u vezi s krivičnim djelom razbojništva i krivičnim djelom nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

Optužnica osumnjičene tereti da su kao pripadnici zločinačkog udruženja i to Vladan Malić kao organizator, a ostali kao članovi udruženja, zajedno sa još dva pripadnika specijalne policije Željkom Inđićem i Goranom Januzom te Danijelom Kuzmićem, radnikom agencije za transport novca Sector Security d.o.o. Banja Luka, u septembru prošle godine na autoputu Banja Luka - Gradiška, primjenom sile i prijetnje, pucajući iz automatskih pušaka i prijetnjom ručnim raketnim bacačem (zoljom) zaustavili vozilo za transport novca i iz njega uzeli i prisvojili 616.548,25 KM na štetu Unicredit banke Banja Luka.

Vladan Malić, Goran Paraš, Aleksandar Popović i Oleg Banda nalaze se u pritvoru, a optužnicom je predloženo da im pritvor bude produžen do okončanja glavnog pretresa.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...