{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Podignuta optužnica protiv Nermina Korajca zbog kršenja autorskih prava

F
7.5.2013. u 11:07
5
0
Podignuta optužnica protiv Nermina Korajca zbog kršenja autorskih prava
5
Podignuta optužnica protiv Nermina Korajca zbog kršenja autorskih prava
Tužilaštvo BiH (Foto: Klix.ba)
Tužilac Odjela III Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Nermina Korajca, zvanog Žuti, rođenog 4. oktobra 1973. godine u Bijeljini, nastanjenog u Sarajevu, ranije osuđivanog, državljanina BiH, koji se tereti da je počinio krivično djelo nedozvoljeno korištenje autorskih prava.
Optužnica tereti Nermina Korajca da je kao direktor u poslovnim prostorijama samostalnih uslužnih radnji-fotokopirnica KN u Sarajevu, bez odobrenja autora ili drugog nosioca autorskog prava, odnosno osobe koja je ovlaštena dati odobrenje, izvršio neovlašteno umnožavanje autorskih djela, knjiga i udžbenika raznih autora fiksiranjem na materijalnu podlogu, te istovremeno vršio fotokopiranje knjiga i udžbenika za kojima je vladala veća potražnja, suprotno Zakonu o autorskom i srodnim pravima u BiH.

Kako se navodi u optužnici, dana 27. marta 2012. godine, pretresom njegovih poslovnih objekata, pronađena je i oduzeta oprema na kojoj se vršilo neovlašteno umnožavanje, kao i fotokopirani primjerci udžbenika i knjiga - autorska djela različitih autora.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: