BiH
1

Podignuta optužnica protiv Mladena Ivanića i drugih u predmetu "srpske šume"

FENA
U optužnici protiv Mladena Ivanića i drugih u predmetu "srpske šume", greškom je izostavljeno ima Zorana Đerića. Đerić je jedan od trinaestorice optuženih u predmetu, saopćilo je Tužiteljstvo BiH.".

Posebni odjel za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužiteljstva Bosne i Hercegovine 10. oktobra je podigao, a nakon toga Sud BiH potvrdio optužnicu protiv Mladena Ivanića, Zorana Đerića, Mire Jurišića, Perice Bundala, Rodoljuba Trkulje, Stojka Blagojevića, Zorana Šupete, Dragiše Dragutinovića, Zdenka Sakana, Milorada Marjanovića, Mirka Rokvića, Radenka Borojevića i Novice Davidovića.

Mladen Ivanić se tereti za krivično djelo zloupotrebe položaja,, za krivično djelo zločinačkog organiziranja , te za kivično djelo podsticanja na zloupotrebu položaja prema članovima . Miro Jurišić se tereti za krivično djelo krađe drveća.

Zoran Đerić, Perica Bundalo, Rodoljub Trkulja i Stojko Blagojević terete se za krivično djelo zločinačkog organiziranja prema podsticanje na zloupotrebu položaja prema članovima .