{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Podignuta optužnica protiv Borislava Brzice

F
22.8.2008. u 12:00
0
0
Podignuta optužnica protiv Borislava Brzice
0
Podignuta optužnica protiv Borislava  Brzice
Tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Borislava Brzice, rođenog 14.oktobra 1966. u Grudama, ranije osuđivan.
Optuženi se tereti da je kao svjedok u krivičnom predmetu Suda BiH protiv optuženog Veljka Perića, direktora i vlasnika preduzeća „Auto Ana“ d.o.o. Grude, dao lažni iskaz tako što je na glavnom pretresu 27. novembra 2007. u Sudu BiH izjavio da je kao odgovorna osoba firme „Vega Company“ d.o.o. Kneževo, sa sjedištem u ulici Rajka Dukića bb, Kneževo, imao stvarni poslovni odnos s firmom „Auto Ana“ d.o.o. Grude.

Navedeni iskaz da je između tvrtke „Vega Company“ i firme „Auto Ana“ vršena stvarna kupoprodaja u potpunoj je suprotnosti s iskazom koji je dao u svojstvu svjedoka pred Tužilaštvom BiH u predmetu br. KTA-19/06.

Također, iskaz je u suprotnosti i s utvrđenim činjeničnim stanjem u predmetu Suda BiH u kojem je Berislav Brzica pravosnažno proglašen krivim zbog počinjenog krivičnog djela pranja novca i suprotan utvrđenom činjeničnom stanju u predmetu Suda BiH protiv optuženog Veljka Perića, direktora i vlasnika preduzeća „Auto Ana“ d.o.o. Grude.

Optuženi se tereti da je dao lažni iskaz kao svjedok u postupku pred Sudom BiH, čime je počinio krivično djelo - davanje lažnog iskaza.

Sud BiH potvrdio je optužnicu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: