{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Podignuta optužnica protiv Borislava Brzice

F
FENA
22.8.2008. u 12:00
0
0
Podignuta optužnica protiv Borislava Brzice
0
Podignuta optužnica protiv Borislava  Brzice
Tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Borislava Brzice, rođenog 14.oktobra 1966. u Grudama, ranije osuđivan.
Optuženi se tereti da je kao svjedok u krivičnom predmetu Suda BiH protiv optuženog Veljka Perića, direktora i vlasnika preduzeća „Auto Ana“ d.o.o. Grude, dao lažni iskaz tako što je na glavnom pretresu 27. novembra 2007. u Sudu BiH izjavio da je kao odgovorna osoba firme „Vega Company“ d.o.o. Kneževo, sa sjedištem u ulici Rajka Dukića bb, Kneževo, imao stvarni poslovni odnos s firmom „Auto Ana“ d.o.o. Grude.

Navedeni iskaz da je između tvrtke „Vega Company“ i firme „Auto Ana“ vršena stvarna kupoprodaja u potpunoj je suprotnosti s iskazom koji je dao u svojstvu svjedoka pred Tužilaštvom BiH u predmetu br. KTA-19/06.

Također, iskaz je u suprotnosti i s utvrđenim činjeničnim stanjem u predmetu Suda BiH u kojem je Berislav Brzica pravosnažno proglašen krivim zbog počinjenog krivičnog djela pranja novca i suprotan utvrđenom činjeničnom stanju u predmetu Suda BiH protiv optuženog Veljka Perića, direktora i vlasnika preduzeća „Auto Ana“ d.o.o. Grude.

Optuženi se tereti da je dao lažni iskaz kao svjedok u postupku pred Sudom BiH, čime je počinio krivično djelo - davanje lažnog iskaza.

Sud BiH potvrdio je optužnicu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: