Specijalno tužilaštvo RS
0

Podignuta optužnica protiv 13 narkodilera iz Trebinja

FENA
Specijalno tužilaštvo Republike Srpske podiglo je optužnicu protiv 13 osoba zbog krivičnog djela organizovani kriminal, a u vezi s neovlašćenom proizvodnjom i prometom droga te krivičnog djela izazivanja opće opasnosti.

Optužnica je podignuta protiv Nikole Šarabe, Dragana Savovića, Riste Šarabe, Dragana Jelića, Jove Šiškovića, Nedeljka Dodiga, Save Jelačića, Igora Mastilovića, Vasilija Špirte, Koste Šekarića, Nemanje Ćećeza, Predraga Rađena i Nikole Krnjeušića.

Nikolu Šarabu optužnica tereti da je od 13. februara do 30. maja 2008. u Trebinju radi sticanja finansijske dobiti organizovao i rukovodio zločinačkim udruženjem u čijem su se sastavu nalazile ostale optužene osobe.

Oni su zajednički djelovali na području RS-a tako što su od njima poznatih osoba neovlašćeno kupovali, držali, posredovali u prodaji i prodavalni kokain.

Svaki član udruženja imao je unaprijed određene uloge i zadatke čiju je aktivnost organizovao i nadgledao Nikola Šaraba, primjenjujući i metode zastrašivanja radi održavanja discipline ostalih članova.

Ove osobe lišene su slobode u akciji pod nazivom "Leotar" krajem augusta prošle godine na području koje pokriva Centar javne bezbjednosti Trebinje.

Devet optuženih trenutno su u pritvoru, saopćilo je Specijalno tužilaštvo.