13. dan
192

Podignuta brana na Miljacki, 11 timova će pretražiti korito u potrazi za tijelom Aldina Mulića

Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite 13. dan tragaju za 28-godišnjim Aldinom Mulićem koji je u noći s 12. na 13. decembar upao u rijeku Miljacku u sarajevskom naselju Dolac Malta. Kako bi se pretražilo korito Miljacke do ušća u Bosnu podignuta je brana na Bentbaši, a od Dolac Malte do ušća Bosne angažovano je 11 timova.

"Proteklih danas smo uradili sve što je u našoj moći. Sada su se stekli uslovi da zatvorimo branu, bit će zatvorena tri sata i pregledat ćemo cijelo korito od Dolac Malte do ušća u rijeku Bosnu. Nadamo se da ćemo naći tijelo, a ako ga ne nađemo barem otklonit ćemo i ovu mogućnost", kazao je Fahrudin Solak, direktor FUCZ-a.

Ranije to nije bilo moguće jer bi brana pukla i napravila mnogo veću štetu, a i loši uslovi na rijeci zbog velikog vodostaja nisu omogućavali detaljno pretraživanje korita rijeke.

Na terenu je 80 pripadnika FUCZ-a i 50 pripadnika Općinske službe civilne zaštite Konjic, pripadnici Kantonalne uprave civilne zaštite KS, GSS stanica Sarajevo i GSS Novi Grad te porodica i prijatelji stradalog mladića.