BiH
0

Podgorica: Unionisti još osporavaju rezultate

FENA
Unionistički blok koji se zauzimao za očuvanje Državne zajednice ponovno je zatražio od Republičke referendumske prebrojavanje glasačkih listića na svim glasačkim mjestima ističući da do tada, kako je novinarima u utorak priopćio Predrag Popović, neće priznavati rezultate referenduma.

Blok traži i to da se na biralištima na kojima je u posljednjih sat i pol primijećena velika izlaznost usporede potpisi na biračkom materijalu s potpisima iz izvoda osobnih iskaznica.

Unionistički blok, rekao je Popović, želi da se "utvrdi nesporan rezultat referenduma da bismo znali kako da se u toj situaciji ponašamo. Da li da priznamo rezultat ili da postupimo drukčije."

On je naveo da je, prema njihovim spoznajama, određen broj ljudi koji je glasao na referendumu došao iz Kosova i Albanije.

Glasnogovornik Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Sekulić pozvao je unioniste da prestanu manipulirati crnogorskom javnošću.

"Zapisnici su potpisani, a kada su vidjeli da su izgubili i doživjeli politički poraz onda su pokrenuli priče o navodnim nepravilnostima i ostalom. Krajnje je vrijeme da oporbeni čelnici prestanu sramotiti sebe, svoje stranke i građane koji ih podržavaju", kazao je Sekulić.

Čelnik Srpske narodne stranke (SNS) Andrija Mandić najavio je da će u srijedu na sjednici Glavnog odbora stranke podnijeti ostavku u znak osobne moralne i političke odgovornosti zbog referendumskog rezultata.