{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Podgorica: Poginulo 46, povrijeđene 263 osobe

F
28.1.2006. u 16:25
0
0
Podgorica: Poginulo 46, povrijeđene 263 osobe
0
Podgorica: Poginulo 46, povrijeđene 263 osobe
Osnovni tužilac Veselin Vučković saopštio je da je u željezničkoj nesreći u Bioču kod Podgorice poginulo 46 ljudi, među kojima šestero djece, a lakše i teže su povrijeđena 263 putnika.
To je znatno više od 200 povrijeđenih putnika koje su spominjali istražni sudija Zoran Radović i drugi nadležni organi.

Vučković je taj podatak naveo u zahtjevu za otvaranje istrage protiv mašinoviđe Slobodana Drobnjaka zbog sumnje da je izvršio teško djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja.

Vučković je novinarima rekao da je, radi rasvjetljavanja svih okolnosti i utvrđivanja uzroka nesreće, predložio vještačenje materijalnih dokaza s mjesta događaja, koje će uraditi tim saobraćajnih eksperata, i saslušanje velikog broja svjedoka, javio je Tanjug.

Istražni sudija Radović ranije je najavio da će opsežna i duga biti istraga nesreće kada je elektromotorni voz iz Bijelog Polja iskliznuo iz šina i survao se u kanjon Morače kod Bioča u ponedjeljak, 23. januara.

On je rekao da će mašinoviđu Drobnjaka, koji je jučer operisan u podgoričkoj bolnici zbog loma oba kuka, saslušati kada se malo oporavi.

Prema navodima podgoričke štampe, bolničke analize pokazale su da Drobnjak nije imao alkohola u krvi i da je bio svjestan svih dešavanja oko njega.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: