Dežurstva oko Une
45

Pod vodom 42 stambena objekta na području Grada Bihaća

Klix.ba
Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić nakon sinoćnjeg obilaska poplavljenih područja u naseljima Pokoj i Golubić, obišao je danas područje mjesne zajednice Kulen Vakuf.

Zajedno sa Alijom Derviševićem, predsjednikom Savjeta MZ Kulen Vakuf, posjetio je najugroženije područje ove bihaćke mjesne zajednice, kao i pogone nekadašnjeg Bebitrikoa.

"Kada je u pitanju Kulen Vakuf, rijeka Una od sinoć stagnira i u blagom je opadanju i zahvaljujem savjetu ove mjesne zajednice na dobroj organizaciji zahvaljujući kojoj su sve mještani kuća koje su pod vodom obiđeni i zbrinuti. Mi smo angažirali i specijalni tim sa čamcem koji će dostaviti vodu i hranu za mještane u Klisi koji su odsječeni jer je voda na putu. Naravno, flaširana voda je dovezena i za mještane Kulen Vakufa", kazao je nakon obilaska gradonačelnik Fazlić.

On je istakao da je je na području grada pod vodom 42 stambena objekta, od čega 17 u Kulen Vakufu, 12 u Pokoju, a ostatak u naseljima Vedro Polje, Mali i Veliki Lug, Golubić i Čavkić. Još sinoć je angažirana mehanizacija i ljudstvo JP Vodovod i JKP Komrad na dovozu šljunka i punjenju vreća za pravljenje nasipa na najugroženijim područjima.

Vodostaj Une u stagnaciji je i blagom opadanju, a sve nadležne službe zajedno sa mještanima ugroženih područja i predstojeću noć provesti će u dežurstvima i praćenju vodostaja rijeke Une i njenih pritoka.