|

Počinju sudski procesi protiv desetine članova grupe Pravda za Davida

Počinju sudski procesi protiv desetine članova grupe Pravda za Davida
15
M. N.
13.11.2019. u 18:50
9
komentara
15

dijeljenja
Počinju sudski procesi protiv desetine članova grupe Pravda za Davida Foto: E. M./Klix.ba
Tokom ovog i sljedećeg mjeseca počet će sudski procesi protiv desetine članova grupe Pravda za Davida zbog protesta održanih ispred Narodne skupštine RS, na Trgu Krajine 30. decembra prošle godine te ispred Policijske uprave Banja Luka.
Također, nastavlja se i proces protiv četiri osobe zbog organizovanja velikog skupa na Trgu Krajine 5. oktobra prošle godine, ali i protiv Davidove majke Suzane Radanović.

Među posljednjim je zahtjevima PU Banja Luka za pokretanje prekršajnog postupka protiv 16 osoba koje terete za remećenje javnog reda i mira i nepoštivanje policijskih naređenja 30. decembra prošle godine u Banjoj Luci. Oni se po prijavi terete da su održali neprijavljeni javni skup i da su vriskom i galamom narušili javni red i mir te odbili da se udalje iako im je to naredio policijski službenik.

Potom su, navodi se u prijavi, policijski službenici u formaciji krenuli na građane i priveli one koje su uspjeli uhvatiti. Njima suđenje počinje 28. novembra.Suđenje za 24 osobe zbog toga što su se okupile ispred zgrade NSRS tokom sjednice kada se odlučivalo o novoj parlamentarnoj većini i uzvikivali ubice te dozivali Lukača, počinje 26. novembra, dok 3. decembra počinje suđenje protiv 27 osoba zbog skupa ispred PU Banja Luka 19. septembra prošle godine."Kao što vidite pravosuđe radi punom parom. Da li je ovo pravda gospodo neljudi. Ko je ubio Davida? Ko sprječava objelodanjivanje istine? Ko zataškava? Ovo j bruka i sramota ovog društva i države. Nećete nas slomiti. Izlazimo iz svega ovoga jači i ponosniji. Mi smo prije svega ljudi za razliku od njih", rekao je Ozren Perduv.Progon članova ove grupe se nastavlja dok tužilačka odluka o ubistvu mladog Banjalučanina Davida Dragičevića još nikada nije donesena, a istraga nije pomala s mrtve tačke. Podsjetimo, David je nestao u noći sa 17. na 18. marta 2018. godine, a njegovo tijelo pronađeno 24. marta na rijeci Crkvena.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...