BiH
0

Počinju radovi na Srednjoj poljoprivrednoj školi na Drveniji

Sarajevo-x.com
Rekonstrukcija limenog dijela krovne konstrukcije na JU Srednja škola poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti, koja se nalazi na Drveniji, počet će do kraja ove sedmice. Prema riječima Suada Alića, v.d. direktora škole, jučer je potpisan ugovor između pomenute škole, izvođača radova i Turske vojne misije u BiH, koja će finansirati projekat.

"Mojim dolaskom na mjesto v.d. direktora ove škole, obratili smo se Općini za pomoć, tražeći sredstva sa sanaciju. Nakon vrlo kratkog vremena načelnik Hadžibajrić je dogovorio saradnju sa Turskom vojnom misijom u BiH, koji su nam obećali pomoć", ističe Alić i dodaje da su pregovori trajali veoma kratko, te nakon što je prihvaćen njihov projekat, Turska vojna misija je odmah odobrila potrebna sredstva. Investitori su izabrali i izvođača radova, tako da će rekonstrukciju vršiti građevinska firma "Obrt-desetka" iz Zavidovića, a rok za završetak je 60 dana, iako se očekuje da sve bude završeno do 1. maja.

Alić tvrdi da je škola, koju trenutno pohađa 880 učenika, u veoma lošem stanju.

"Općina je prije nekoliko godina odobrila sredstva za hitnu sanaciju fasade na zgradi, ali kompletna fasada, stolarija, krovna konstrukcija, kao ni unutrašnji radovi nisu izvođeni više od 20 godina i škola je u veoma lošem stanju. Pomoć Turske vojne misije će nam jako dobro doći da popravimo trenutno stanje."

Ovom investicijom, u iznosu od 50.000 KM, Turska vojna misija nastavlja pomagati izgradnju i sanaciju, te druga ulaganja u našoj Općini. Podsjećamo, prošle godine su finansirali nabavku stomatološke stolice Stomatološkoj ambulanti "Kovači", u vrijednosti od 40.000 KM, te rekonstrukciju fono kabineta u osnovnim školama "Edhem Mulabdić" i "Mula Mustafa Bašeskija". Za izgradnju mosta na Obhodži, čije je svečano otvaranje najavljeno 4. maja ove godine, Turska vojna misija je izdvojila 100.000 KM.