{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počinju radovi na proširenju puta od petlje Šićki Brod do bolnice Kreka

F
11.6.2012. u 10:11
0
6
Počinju radovi na proširenju puta od petlje Šićki Brod do bolnice Kreka
0
Počinju radovi na proširenju puta od petlje Šićki Brod do bolnice Kreka
Vlada Federacije BIH ranije je obezbijedila novac za izgradnju modernog puta na zapadnom ulazu u Tuzlu, od petlje Šićki Brod do bolnice Kreka. Sa radovima se međutim kasni jer nisu bili riješeni imovinsko pravni odnosi.
U toku je pribavljanje potrebnih dozvola i taj dio posla bi trebao biti zavšen u roku od mjesec dana, najavljeno je iz Službe za komunalne poslove Općine Tuzla.

“Opština Tuzla je mjesecima nastojala postići dogovor sa vlasnicima zemljišta od Šićkog Broda do Kreke, kako bi počela izgradnju puta. Osim rješavanja imovinsko-pravnih odnosa u toku je i prepravka projektnih nacrta puta Šićki Brod - Kreka, koja treba omogućiti novu gradnju, tako da ne dođe do izmještanja komunalnih instalacija, parovoda i drugih objekata uz postojeću cestu”, kazao je Aid Berbić, zamjenik šefa Službe za komunalne poslove Općine Tuzla.

Put na ulazu u Tuzlu bit će istog tipa kao sjeverna i južna saobraćajnica, sa ostrvom i po dvije trake. Moderniji put doprinijet će bezbjednosti u saobraćaju.

Sa radovima se kasnilo jer lokalna vlast, u čijoj je nadležnosti izuzimanje zemlje, mjesecima nije mogla postići dogovor sa vlasnicima. Kada je i to riješeno, prema najavama, Vlada Federacije BiH je osigurala oko 16 miliona maraka za ovu trasu, dugu oko pet kilometara.

Iz Službe za komunalne poslove Općine Tuzla najavljuju da bi radovi trebali početi za mjesec dana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: