U prazničnom ruhu
82

Počinju pripreme povodom Dana državnosti, pogledajte kako izgledaju centralne ulice Sarajeva

S. Š.
Foto: I. L./Klix.ba
(Foto: I. L./Klix.ba)
U petak, 25. novembra, Bosna i Hercegovina obilježava Dan državnosti, a tim povodom ulice glavnog grada će biti ukrašene državnim zastavicama.

Kao i svake godine za Dan državnosti, tako i ove, centralne ulice Sarajeva bit će ukrašene državnim zastavama povodom nadolazećeg praznika.

Tako su, duž Ferhadije i ulice Maršala Tita, počele pripreme povodom Dana državnosti koje se oslikavaju kroz postavljanje zastavica BiH.

I ove godine najavljen je veliki broj manifestacija kojima će se uveličati obilježavanje ovog praznika, a mnogobrojne delegacije položit će cvijeće na spomen obilježjima.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić potcrtala je da će Grad Sarajevo, zajedno s partnerima, učiniti sve da Dan državnosti BiH bude obilježen dostojanstveno, a da je program prilagođen svim građanima. Između ostalog, nabrojala je da će 25. novembra biti položeno cvijeće na više lokacija, podignuta zastava BiH na brdu Hum, te održana svečana akademija u Vijećnici, na kojoj će biti dodijeljena i priznanja zaslužnim građanima.

"Nadam se da ćemo svaki naredni Dan državnosti dočekivati u miru, zdravlju, lijepom okruženju", poručila je gradonačelnica Karić.

Prema Zakonu o praznicima Federacije Bosne i Hercegovine, 25. novembar proglašen je neradnim danom.