BiH
22

Počinje zimska turistička sezona na Vlašiću: Za vikend zabava, ali bez snijega

Piše: E.S.H.
Foto: Vlašićlive
Foto: Vlašićlive
Otvorenje zimske turističke sezone na Vlašiću danas, četvrtu godinu zaredom, počinje s(h)ankanjem, manifestacijom uz bogat muzičko-zabavni program koji traje do 21. decembra.

Iz Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona su nam potvrdili da je sve spremno za sezonu.

"Sve je dovedeno do završetka. Na Vlašiću nažalost nema snijega, a prema optimističnim prognozama pahulje očekujemo u nedjelju navečer i nadamo se skijaškoj sezoni, kako na Vlašiću, tako i na drugim bh. planinama", izjavio je za Klix.ba Miroslav Matošević, direktor Turističke zajednice SBK.

U okviru promotivnog šatora agencije Sol Azur & Buena Vista, koji je postavljen na Babanovcu, počet će s(h)ankanje, zabavno-turistička manifestica uz koju će službeno biti otvorena zimska sezona.

"Prema analizama Turističke agencije na Vlašiću, popunjeno je oko 80 posto kapaciteta u registriranim smještajnim objektima za dane vikenda. Kvalitetnom, dodatnom vanpansionskom ponudom i kvalitetnim događajima se može kompenzirati to što nema snijega", izjavio je Matošević.

I ove sezone na Vlašiću očekuju veliki broj turista. Za kvalitetnu organizaciju otvaranja sezone i sigurnost su se pobrinuli Turistička zajednica SBK, MUP, policijska stanica Travnik, a sanitetska služba će raditi naredna 24 sata.