Vrijedna kampanja
224

Počinje uklanjanje grafita u Sarajevu, cilj su čiste fasade

Klix.ba
Foto: MUP KS
Foto: MUP KS
U prostorijama Gradske uprave Grada Sarajeva održan je radno-konsultativni sastanak povodom realizacije kampanje "Uklanjanje grafita - Zona bez grafita".

Naime, Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo je, u saradnji sa ICITAP-om (Međunarodni program pomoći u kriminalističkoj obuci u BiH) i Gradskom upravom grada Sarajeva, započela pripreme na realizaciji pomenute kampanje.

Tim povodom su gradonačelnik Abdulah Skaka, policijski komesar Mevludin Halilović sa saradnicima i delegacija ICITAP-a, održali sastanak na kojem je razgovarano o ciljevima, efektima i načinu provođenja kampanje.

Foto: MUP KS
Foto: MUP KS

Osnovni cilj je utjecati na svijest građana da se ispisivanjem grafita prije svega nanosi materijalna šteta, kako pravnim tako i fizičkim licima, šteti ukupnom izgledu i imidžu grada, a u određenim okolnostima ispisivanje grafita se može kvalifikovati kao krivično djelo oštećenje tuđe stvari.

Treba napomenuti da se ova kampanja provodi u još pet gradova u Bosni i Hercegovini i to u Zenici, Tuzli, Bihaću, Mostaru i Orašju.