{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počinje saradnja univerziteta u Sarajevu i Istanbulu

F
6.11.2009. u 13:57
0
2
Počinje saradnja univerziteta u Sarajevu i Istanbulu
0
Počinje saradnja univerziteta u Sarajevu i Istanbulu
Uoči današnjeg potpisivanja sporazuma o saradnji Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Istanbulu, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Denis Zvizdić kao i predstavnici političkih partija u Skupštini KS-a ugostili su danas delegaciju Univerziteta u Istanbulu.
"Obrazovanje smatramo najvažnijim strateškim opredjeljenjem i našim važnim razvojnim resursom. Tradiciju visokoškolskog obrazovanja, kako vjerskog tako i svjetovnog, baštinimo od sredine 15. stoljeća. Sarajevski univerzitet, koji ove godine obilježava 60 godina, školuje 48.000 studenata, a studenti stiču znanja i na privatnim fakultetima u Sarajevu. Sporazum o saradnji na nivou naših univerziteta smatramo zajedničkom mogućnosti realizacije i kandidiranja projekata i prema Evropskoj uniji. Mi smo administrativno, organizaciono, naučno i stručno osposobljeni da budemo vaš partner od čega će studenti i profesori imati najviše koristi", naglasio je Zvizdić.

Sporazum koji će danas biti potpisan u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu podrazumijeva direktnu saradnju između fakulteta i istraživačkih instituta Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Istanbulu i akademsku razmjenu te zajedničko učešće u programu ERASMUS i drugim EU programima, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: