BiH
0

Počinje projekt Cisco akademije mrežnih tehnologija

FENA
Regionalna razvojna agencija za regiju centralna BiH – REZ u saradnji s partnerima Vladom Zeničko-dobojskog kantona i Univerzitetom u Zenici realizovat će projekt Cisco akademije mrežnih tehnologija.

Prema informacijama dobijenim od Amele Malićbegović, direktorice REZ agencije, zenička Cisko akademija dio je Cisco svjetske edukacijske mreže, koja u 84 države obuhvata 5.040 akademija s 96.362 polaznika.

Među zemljama centralne i istočne Evrope koje imaju Cisco akademije mrežnih tehnologija su i Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Rumunija, Italija i Mađarska.

Akademija traje četiri semestra, ukupno 280 sati teorijske i praktične nastave i nakon završetka, kandidati dobijaju pravo polaganja ispita za sticanje Cisco CCNA certifikata, jednog od najtraženijih svjetskih certifikata za područje mrežnih tehnologija.

Nastava će se odvijati u multimedijalnoj računarskoj sali Univerziteta u Zenici, a izvodit će je cerificirani Cisco instruktori. Upis kandidata počeo je danas, trajat će do 1. septembra i obavlja se isključivo putem e-mail adrese: [email protected].

Početak nastave je predviđen za septembar.