{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počinje projekt Cisco akademije mrežnih tehnologija

F
9.8.2007. u 15:00
0
0
Počinje projekt Cisco akademije mrežnih tehnologija
0
Počinje projekt Cisco akademije mrežnih tehnologija
Regionalna razvojna agencija za regiju centralna BiH – REZ u saradnji s partnerima Vladom Zeničko-dobojskog kantona i Univerzitetom u Zenici realizovat će projekt Cisco akademije mrežnih tehnologija.
Prema informacijama dobijenim od Amele Malićbegović, direktorice REZ agencije, zenička Cisko akademija dio je Cisco svjetske edukacijske mreže, koja u 84 države obuhvata 5.040 akademija s 96.362 polaznika.

Među zemljama centralne i istočne Evrope koje imaju Cisco akademije mrežnih tehnologija su i Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Rumunija, Italija i Mađarska.

Akademija traje četiri semestra, ukupno 280 sati teorijske i praktične nastave i nakon završetka, kandidati dobijaju pravo polaganja ispita za sticanje Cisco CCNA certifikata, jednog od najtraženijih svjetskih certifikata za područje mrežnih tehnologija.

Nastava će se odvijati u multimedijalnoj računarskoj sali Univerziteta u Zenici, a izvodit će je cerificirani Cisco instruktori. Upis kandidata počeo je danas, trajat će do 1. septembra i obavlja se isključivo putem e-mail adrese: [email protected]

Početak nastave je predviđen za septembar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: