Nakon nevremena
1

Počinje obnova studentskog centra u Banjoj Luci, učestvuju i studenti

Klix.ba
Danas će, ukoliko to dozvole vremenske prilike, početi obnova Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjoj Luci. Studentski parlament i Unija studenata Univerziteta u Banjoj Luci pozvali su studente i građane koji su u mogućnosti da dođu i pomognu u akciji saniranja štete.

Podsjećamo, usljed olujnog nevremena vjetar je odnio krovove na tri paviljona Studentskog centra u Banjoj Luci, a kiša je onemogućila normalno funkcionisanje i boravak studenata u sobama. U prvom i drugom paviljonu voda je došla do prizemlja, a prvi, drugi i treći paviljon nemaju električnu energiju.

Zbog nastale situacije nastava na Univerzitetu u Banjoj Luci obustavljena je na sedam dana. Na sjednici je odlučeno da će Univerzitet u Banjoj Luci u narednih sedam dana, u saradnji sa svim nadležnim institucijama, poduzeti hitne mjere kako bi se riješili nastali problemi.

Formiran je Štab za koordinaciju u vanrednoj situaciji povodom vremenskih nepogoda, čiji je zadatak preduzeti sve neophodne mjere i koordinirati rad sa svim nadležnim institucijama i organizacionim jedinicama Univerziteta u Banjoj Luci kako bi se riješio smještaj i prijevoz studenata i kako bi se sanirale štete nastale na objektima Univerziteta u Banjoj Luci i studentskim paviljonima.

Nakon saniranja paviljona predstavnici studenata će tražiti odgovorne za nastalu situaciju.