Sarajevo
0

Počinje konferencija "Kako brže u Evropu?"

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
"Kako brže u Evropu?" naziv je radne konferencije koja će 22. i 23. oktobra u Sarajevu okupiti poslovne ljude iz Bosne i Hercegovine, regiona zapadnog Balkana i Evropske unije, najviše predstavnike vlasti BiH te političke i diplomatske predstavnike Evropske unije.

Učesnike skupa ugostit će Hotel "Radon Plaza", a uvodna će izlaganja prvog dana konferencije imati predsjednik Asocijacije poslodavaca BiH Nihad Imamović, visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU Valentin Inzko, šef operacija u Delegaciji Evropske komisije u BiH Boris Iarochevitch, te predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Mahir Hadžiahmetović, saopćeno je iz Asocijacije poslodavaca BiH.

Radni dio skupa održavat će se u okviru dviju plenarnih sesije s temama - "Put prema evropskoj porodici" i "poslovne prilike koje se otvaraju partnerstvom s EU".

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mladen Zirojević, predsjednik Udruženja poslodavaca Slovenije i potpredsjednik BusinessEurope Borut Mehčlanica, Evropskog parlamenta Doris Pack te generalni sekretar BusinessEurope iz Belgije Philippe de Buck, samo su neki od najavljenih govornika.

Učešće na skupu, iako su njihova izlaganja predviđena, još nisu potvrdili premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović i premijer Republike Srpske Milorad Dodik.