{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počinje kampanja za hitno usvajanje Zakona o visokom obrazovanju

F
25.6.2006. u 16:48
0
0
Počinje kampanja za hitno usvajanje Zakona o visokom obrazovanju
0
Počinje kampanja za hitno usvajanje Zakona o visokom obrazovanju
Mi, studenti, profesori i građani zahtijevamo da se hitno usvoji Zakon o visokom obrazovanju u Parlamentu BiH i osigura ostvarenje Bolonjskog procesa u našoj zemlji, izjavila je potpredsjednica Građanske demokratske stranke BiH Emina Omanović, studentica Filozofskog fakulteta u Sarajevu, povodom pokretanja "Građanske inicijative mladih" pod nazivom "DOSTA je prevara i licemjerja!".
Kako saopćeno iz GDS-a na bh. univerzitetima je uveden Bolonjski proces, ali se on ne sprovodi na pravi način te se Građanskom inicijativom mladih, koja započinje u ponedjeljak, zahtijeva studij na nivou svjetskih univerziteta.

Također inicijativom će se tražiti da se u zakonu i svim pratećim aktima na svim nivoima vlasti poštuje autonomija univerziteta i da se radikalno poboljšaju uvjeti naučno-obrazovnog i istraživačkog rada na univerzitetima.

Po riječima Emine Omanović, najmlađe potpredsjednice jedne stranke u BiH, inicijativom se također traži transparentnost u poslovanju u studentskim centrima, domovima i servisima i da se obnovi izbor upravnih odbora tih institucija uz učešće 50 posto studenata u tim organima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: