|

Počinje izgradnja osnovne škole u vogošćanskom naselju Rosulje

Počinje izgradnja osnovne škole u vogošćanskom naselju Rosulje
0
M. A.
15.11.2019. u 12:38
1
komentara
0

dijeljenja
Počinje izgradnja osnovne škole u vogošćanskom naselju Rosulje Bogunić i Smajić
Potpisivanjem današnjeg sporazuma između Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo i Općine Vogošća zvanično su počele aktivnosti na izgradnji osnovne škole u vogošćanskom naselju Rosulje.
"Općina Vogošća svake godine bilježi za deset posto povećan broj upisanih prvačića. Dvije osnovne škole u Vogoši su prepune, uvode se međusmjene što nam je svakako signal da krenemo u izgradnju nove škole. Ovo nam je važno i s aspekta bezbjednosti djece jer su postojeće škole smještene južno od puta M 18 što djeci naselja Rosulje, Blagovca, Tihovića znatno produžava put do škole, uz brojne rizike u saobraćaju i kretanju", istakao je načelnik Općine Vogošća Edin Smajić.On je poručio da je regulacioni plan je prilagođen ovim potrebama i ne postoji prepreka da se ne krene s izgradnjom škole.

Također, resorno ministarstvo je obezbijedilo 100.000 KM za izradu projektne dokumentacije.

"Ovo je područje koje se brzo razvija i mi moramo odgovoriti njihovim potrebama. Izgradnja škole će svakako smanjiti vozarenja osnovaca, povećati sigurnost i stvorit ćemo bolje uvjete za organizaciju i obrazovanje djece na području općine Vogošća", poručila je ministrica obrazovanja, nauke i mladih Zineta Bogunić.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...