BiH
0

Počinje izgradnja Mercator trgovačko-rekreativnog centra Dobrinja

Sarajevo-x.com
Povodom početka izgradnje Mercator trgovačko-rekreativnog centra Dobrinja, jučer je u Sarajevu održana konferencija za novinare. Ovom prilikom prisutnima su se obratili Zoran Janković, predsjednik Uprave poslovnog sistema Mercator, Mensud Lagumdžija, direktor Mercatora BH i Damir Hadžić, načelnik Općine Novi Grad, i upoznali ih sa izgradnjom ovog novog poslovno-sportskog centra.

Lokacija ovog Centra, kojeg čine dva nezavisna objekta - Mercator tržni centar Dobrinja i Sportska dvorana Dobrinja, je između Bulevara Mimar Sinana, glavne automobilske saobraćajnice i Bulevara Branilaca Dobrinje, kao glavne pješačke zone.

Mercator trgovačko-rekreativni centar Dobrinja će imati osim natkrivene garaže i otvoreno parkiralište koje će prostorno i funkcionalno odvajati poslovnu od sportske jedinice Centra.

U sklopu trgovačkog centra nalazit će se Hipermarket, te Mercatorovi uobičajeni sadržaji, prodavnice: Intersport, Modiana, Drogerija, Santana cafe bar i dječija igraonica "Lumpi" zajedno sa 9 ostalih trgovina.

Vrijednost nove Mercatorove investicije u BiH je oko 24 miliona KM.

Ovom prilikom predsjednik Uprave poslovnog sistema Mercator, gosp. Janković izjavio je slijedeće: «Još kada smo prije četiri i po godine otvorili naš prvi objekat u Sarajevu, smatrali smo da je to evropski grad prema kojem se treba evropski i ponašati. Našim stalnim investiranjem i građenjem novih objekata među kojima će biti i ovaj Trgovačko-rekreativni centar Dobrinja, mi to i dokazujemo».

Izgradnjom ovog Centra, nastavljamo sa ispunjavanjem Mercatorovog poslanstva da kupcima za njihov novac ponudimo najbolji kvalitet, izbor i udobost.