{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počinje Idea Bosnia Open - Prvi međunarodni debatni turnir u BiH

F
14.11.2007. u 13:36
0
0
Počinje Idea Bosnia Open - Prvi međunarodni debatni turnir u BiH
0
Počinje Idea Bosnia Open - Prvi međunarodni debatni turnir u BiH
Vogošća
Od 14. do 17. novembra u Sarajevu u sklopu obilježavanja 10 godina uspješnog rada Centra za kulturu dijaloga bit će organiziran međunarodni debatni turnir “IDEA Bosnia Open 2007.”
Zvanično otvaranje ovog takmičenja koje će okupiti oko 150 učenika i njihovih profesora iz oko sedam zemalja bit će održano večeras u 20.30 sati u hotelu "Sunce" u Vogošći.

Teme o kojima će mladi debatovati su globalne i odnose se na planetu, a riječ je o ekologiji, o evropskim integracijama, kazala je direktorica Centra za kulturu dijaloga Sanja Vlaisavljević dodavši da će takmičanje biti održano na engleskom jeziku.

U subotu 17. novembra u zgradi institucija BiH će biti održana centralna manifestacija na kojoj će biti obilježena 10. godišnjica debatnog programa u BiH i proglašenje pobjednika "IDEA Bosnia Open" debatnog turnira, kazala je Vlaisavljević.

Značaj ovog takmičenja za mlade iz BiH jeste razmjena iskustva s mladima iz regiona, pod motom “svi različiti-svi isti”, prilika da razgovaju o zajedničkim temama i problemima, prakticiraju engleski jezik, razvijaju kritičko mišljenje, upoznavaju druge kulture, predstavljaju BiH u misiji izgradnje mostova i mira s mladima iz regiona.

Pobjednici ovogodišnjeg "IDEA Bosnia Open" debatnog turnira će pored stečenog iskustva debatovanja na engleskom jeziku, dobiti vrijedne nagrade i diplome s međunarodnim značajem koje potpisuje IDEA (Svjetska obrazovna debatna asocijacija).

Također će imati priliku da učestvuju na TV debatama i osiguraju učešće na narednim internacionalnim skupovima i takmičenjima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: