{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počinje Idea Bosnia Open - Prvi međunarodni debatni turnir u BiH

F
14.11.2007. u 13:36
0
0
Počinje Idea Bosnia Open - Prvi međunarodni debatni turnir u BiH
0
Počinje Idea Bosnia Open - Prvi međunarodni debatni turnir u BiH
Vogošća
Od 14. do 17. novembra u Sarajevu u sklopu obilježavanja 10 godina uspješnog rada Centra za kulturu dijaloga bit će organiziran međunarodni debatni turnir “IDEA Bosnia Open 2007.”
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Zvanično otvaranje ovog takmičenja koje će okupiti oko 150 učenika i njihovih profesora iz oko sedam zemalja bit će održano večeras u 20.30 sati u hotelu "Sunce" u Vogošći.

Teme o kojima će mladi debatovati su globalne i odnose se na planetu, a riječ je o ekologiji, o evropskim integracijama, kazala je direktorica Centra za kulturu dijaloga Sanja Vlaisavljević dodavši da će takmičanje biti održano na engleskom jeziku.

U subotu 17. novembra u zgradi institucija BiH će biti održana centralna manifestacija na kojoj će biti obilježena 10. godišnjica debatnog programa u BiH i proglašenje pobjednika "IDEA Bosnia Open" debatnog turnira, kazala je Vlaisavljević.

Značaj ovog takmičenja za mlade iz BiH jeste razmjena iskustva s mladima iz regiona, pod motom “svi različiti-svi isti”, prilika da razgovaju o zajedničkim temama i problemima, prakticiraju engleski jezik, razvijaju kritičko mišljenje, upoznavaju druge kulture, predstavljaju BiH u misiji izgradnje mostova i mira s mladima iz regiona.

Pobjednici ovogodišnjeg "IDEA Bosnia Open" debatnog turnira će pored stečenog iskustva debatovanja na engleskom jeziku, dobiti vrijedne nagrade i diplome s međunarodnim značajem koje potpisuje IDEA (Svjetska obrazovna debatna asocijacija).

Također će imati priliku da učestvuju na TV debatama i osiguraju učešće na narednim internacionalnim skupovima i takmičenjima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: