{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počinje glavni pretres u predmetu protiv Muniba Ušanovića i Miodraga Kureša

F
17.3.2008. u 11:50
0
0
Počinje glavni pretres u predmetu protiv Muniba Ušanovića i Miodraga Kureša
0
Počinje glavni pretres u predmetu protiv Muniba Ušanovića i Miodraga Kureša
Pred Odjelom II Suda Bosne i Hercegovine u Sarajevu za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju počet će danas glavni pretres protiv Muniba Ušanovića, generalnog sekretara Nogometnog saveza BiH, i Miodraga Kureša, sekretara za finansije i marketing.
Optužnica tereti obojicu za produženo krivično djelo porezne utaje i produženo krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja.

U optužnici se navodi, među ostalim, da su Ušanović i Kureš od 1. januara 2001. do 30. septembra 2006. godine izbjegli plaćanje poreza na promet proizvoda i usluga, poreza na plaće i poreza na doprinose i tako oštetili budžet Federacije Bosne i Hercegovine u značajnom iznosu.

Optuženi Ušanović i Kureš su, navodno, od 1. januara 2001. godine do 31. maja 2005. zloupotrebom svog službenog položaja pribavili značajnu protupravnu imovinsku korist.

Munib (Fehim) Ušanović Munja (1951.) rođen je u Ustiprači, općina Goražde. Bošnjak je, državljanin BiH, oženjen i otac dvoje djece.

Miodrag (Branko) Kureš Mile (1946.) rođen je u Sarajevu. Srbin je, državljanin BiH, oženjen i otac dvoje djece.

Optužnica protiv Ušanovića i Kureša je potvrđena 24. decembra 2007., a 10. januara 2008. godine obojica su se pred sudijom za prethodno saslušanje Odjela II izjasnili da nisu krivi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: