{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počinje emitovanje 12 dokumentarnih emisija o reformi pravosuđa u BiH

F
24.4.2006. u 14:01
0
0
Počinje emitovanje 12 dokumentarnih emisija o reformi pravosuđa u BiH
0
Počinje emitovanje 12 dokumentarnih emisija o reformi pravosuđa u BiH
Unutar kampanje za javno informisanje Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH, pod nazivom "Nezavisno i efikasno pravosuđe za BiH" realizovan je serijal od 12 desetominutnih dokumentarnih emisija koji se bavi svim aspektima reforme pravosuđa u BiH.
Cilj serijala je približiti građanima Bosne i Hercegovine pravosudnu reformu, njene početke, dostignuća i buduće ciljeve. U razgovorima sudionici reforme su dali svoje stručno mišljenje o pitanjima kao što su: trenutno stanje u pravosuđu, evropski standardi, finansiranje pravosuđa iz jednistvenog budžeta, proces imenovanja, način rada Ureda disciplinskog tužioca, reforma prekršajnih sudova, kompjuterizacija sudova i tužilaštava, etički kodeksi, edukacija sudija i tužilaca, te saradnja s domaćim i stranim partnerima.

Serijal je realizovan u saradnji s produkcijskom kućom Refresh pod rediteljskom palicom Elmira Jukića od novembra 2005. do aprila 2006. Lokacije snimanja intervjua i priloga obuhvataju cijelu Bosnu i Hercegovinu, čime je ostvaren cilj prikazivanja cjelokupnog stanja u pravosuđu BiH.

U narednim sedmicama, svih 12 emisija će emitovati BHT1, svakoga dana u 17.20 sati, od danas 24. aprila. Domaćin serijala je Ermin Bravo, saopštio je Ured za PR komunikacije VSTVBiH.

Kampanju za javno informisanje VSTVBiH finansirala je Evropska unija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: