{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počinje emitovanje 12 dokumentarnih emisija o reformi pravosuđa u BiH

F
24.4.2006. u 14:01
0
0
Počinje emitovanje 12 dokumentarnih emisija o reformi pravosuđa u BiH
0
Počinje emitovanje 12 dokumentarnih emisija o reformi pravosuđa u BiH
Unutar kampanje za javno informisanje Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH, pod nazivom "Nezavisno i efikasno pravosuđe za BiH" realizovan je serijal od 12 desetominutnih dokumentarnih emisija koji se bavi svim aspektima reforme pravosuđa u BiH.
Cilj serijala je približiti građanima Bosne i Hercegovine pravosudnu reformu, njene početke, dostignuća i buduće ciljeve. U razgovorima sudionici reforme su dali svoje stručno mišljenje o pitanjima kao što su: trenutno stanje u pravosuđu, evropski standardi, finansiranje pravosuđa iz jednistvenog budžeta, proces imenovanja, način rada Ureda disciplinskog tužioca, reforma prekršajnih sudova, kompjuterizacija sudova i tužilaštava, etički kodeksi, edukacija sudija i tužilaca, te saradnja s domaćim i stranim partnerima.

Serijal je realizovan u saradnji s produkcijskom kućom Refresh pod rediteljskom palicom Elmira Jukića od novembra 2005. do aprila 2006. Lokacije snimanja intervjua i priloga obuhvataju cijelu Bosnu i Hercegovinu, čime je ostvaren cilj prikazivanja cjelokupnog stanja u pravosuđu BiH.

U narednim sedmicama, svih 12 emisija će emitovati BHT1, svakoga dana u 17.20 sati, od danas 24. aprila. Domaćin serijala je Ermin Bravo, saopštio je Ured za PR komunikacije VSTVBiH.

Kampanju za javno informisanje VSTVBiH finansirala je Evropska unija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Vjerujete li u uspjeh nove stranke Elmedina Konakovića u političkom životu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: