{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počinje državno takmičenje simulacije suđenja iz oblasti Krivičnog prava

21.10.2013. u 08:00
0
6
Počinje državno takmičenje simulacije suđenja iz oblasti Krivičnog prava
0
U Sarajevu danas počinje dvodnevno državno takmičenje simulacije suđenja iz oblasti krivičnog prava za pravne fakultete u Bosni i Hercegovini u okviru projekta Moot Court.
Simulacija suđenja u organizaciji Udruženja studenata Pravnog fakulteta u Sarajevu će se održavati u Sudu BiH, a takmičenje je javno te svi oni koji žele mogu prisustvovati simulaciji.

Ovo je drugo po redu takmičenje ove vrste iz oblasti krivičnog prava, krivično-procesnog prava te zaštite osnovnih ljudskih prava, koje organizuje Udruženje.

Učesnici su najbolji studenti i na navedenom takmičenju predstavljat će svoje matične fakultete. Organizatori vjeruju da će ovakvih takmičenja u budućnosti biti sve više, te da će javnost, a ujedno i takmičari, prepoznati značaj ovakvog načina usavršavanja mladih pravnika na području BiH.

"Na ovom takmičenju studenti analiziraju odredbe Krivičnog zakona kao Odredbe evropske konvencije o zaštiti ljudskih prava. Studenti će imati mogućnosti pred sudijama Suda BiH pokazati svoje do sada stečeno znanje, kao i retoričke vještine i sposobnosti, te isto kroz simulirano suđenje u sudnici praktično pokazati", kazao je za Klix.ba predsjednik Organizacionog odbora Mirsad Crnovršanin, koji se zahvalio Ambasadi SAD-a u Sarajevu na podršci projektu.

"Nadam se da ćemo i iduće godine ponovo organizovati takmičenje na kojem će učestvovati svi pravni fakulteti sa područja BiH", dodao je naš sagovornik.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: