{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počinje državno takmičenje simulacije suđenja iz oblasti Krivičnog prava

21.10.2013. u 08:00
0
6
Počinje državno takmičenje simulacije suđenja iz oblasti Krivičnog prava
0
U Sarajevu danas počinje dvodnevno državno takmičenje simulacije suđenja iz oblasti krivičnog prava za pravne fakultete u Bosni i Hercegovini u okviru projekta Moot Court.
Simulacija suđenja u organizaciji Udruženja studenata Pravnog fakulteta u Sarajevu će se održavati u Sudu BiH, a takmičenje je javno te svi oni koji žele mogu prisustvovati simulaciji.

Ovo je drugo po redu takmičenje ove vrste iz oblasti krivičnog prava, krivično-procesnog prava te zaštite osnovnih ljudskih prava, koje organizuje Udruženje.

Učesnici su najbolji studenti i na navedenom takmičenju predstavljat će svoje matične fakultete. Organizatori vjeruju da će ovakvih takmičenja u budućnosti biti sve više, te da će javnost, a ujedno i takmičari, prepoznati značaj ovakvog načina usavršavanja mladih pravnika na području BiH.

"Na ovom takmičenju studenti analiziraju odredbe Krivičnog zakona kao Odredbe evropske konvencije o zaštiti ljudskih prava. Studenti će imati mogućnosti pred sudijama Suda BiH pokazati svoje do sada stečeno znanje, kao i retoričke vještine i sposobnosti, te isto kroz simulirano suđenje u sudnici praktično pokazati", kazao je za Klix.ba predsjednik Organizacionog odbora Mirsad Crnovršanin, koji se zahvalio Ambasadi SAD-a u Sarajevu na podršci projektu.

"Nadam se da ćemo i iduće godine ponovo organizovati takmičenje na kojem će učestvovati svi pravni fakulteti sa područja BiH", dodao je naš sagovornik.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: