{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Početkom marta u BiH stižu eksperti EC-a

F
23.2.2009. u 12:12
0
25
Početkom marta u BiH stižu eksperti EC-a
0
Početkom marta u BiH stižu eksperti EC-a
Misije eksperata Evropske komisije doputovat će u martu u BiH da bi izvršile analizu u vezi s ispunjavanjem uvjeta iz Mape puta za ukidanje viza za građane BiH, potvrđeno je danas Feni u Delegaciji Evropske komisije (EC) u BiH.
Cilj ovih posjeta je, kako pojašnjavaju, da eksperti na terenu prikupe više informacija o spremnosti institucija u BiH za ukidanje viznog režima.

EC je u svojoj prvoj procjeni ispunjavanja uvjeta za ukidanje viza zaključio da će biti neophodno da misije eksperata iz Brisela dođu u našu zemlju da bi se uvjerile u stanje na terenu.

Tako će početkom marta doputovati dvije misije evropskih eksperata, a prva će se baviti pitanjem zaštite i sigurnosti identifikacionih dokumenata.

Druga misija će u BiH izvršiti analizu provođenja zakona i to u vezi sa suzbijanjem oganiziranog kriminala, korupcije, finansijskog kriminala, trgovine drogama i ljudima, te saradnjom pravosudnih institucija na državnom i međunarodnom nivou.

Sredinom marta u BiH će, prema najavama iz EC-a, doputovati i misija eksperata koja će se baviti pitanjima migracija i granice.

Nakon ovih posjeta planirano je i održavanje tehničkog sastanka predstavnika EC-a i radne grupe za liberalizaciju viznog režima na kojem će biti razgovarano o procjenama eksperata i o tome koji su daljnji koraci u ovom procesu, kažu u Delegaciji EC-a u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: