|

Početak suđenja Radeljašu, Hadžiću i ostalima u ponedjeljak

Početak suđenja Radeljašu, Hadžiću i ostalima u ponedjeljak
11
Klix.ba
31.3.2017. u 15:05
23
komentara
11

dijeljenja
Početak suđenja Radeljašu, Hadžiću i ostalima u ponedjeljak Esed Radeljaš (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Početak suđenja Esedu Radeljašu, Jasmini Horo, Nedžadu Kapetanoviću, Jusufu Čauševiću i Damiru Hadžiću koje optužnica Kantonalnog tužilaštva tereti za više krivičnih djela, između ostalog i za zloupotrebu općinskog novca, planiran je za ponedjeljak, 3. april.
Suđenje će početi čitanjem optužnice koja Radeljaša tereti za ovjeravanje neistinitog sadržaja, podstrekavanje na zloupotrebu položaja, pranje novca i davanje dara, a ostale optužene za zloupotreba položaja ili ovlaštenja. Pored toga, Horo se tereti i za pranje novca.

Osim čitanja optužnice, kantonalni tužioci i odbrana bi trebali iznijeti uvodne riječi.

Bivši načelnik Općine Novi Grad Hadžić, te Horo, Kapetanović i Čaušević se terete da su zloupotrebom službenog položaja poduzeli međusobno povezane radnje tako što su nezakonito proveli postupak dodjele zemljišta Radeljašu. Potom su, kako se navodi u optužnici, nezakonito proveli postupak za utvrđivanje visine naknade za oduzimanje zemljišta koje je Radeljašu ranije dodijeljeno.

Hadžić se tereti da je iz budžeta Općine nezakonito omogućio isplatu više od milion konvertibilnih maraka Radeljašu za zemljište, koje je 2006. godine platio Općini u iznosu od 51.340 KM, javlja Detektor.ba.
Prijavi grešku


Komentari (23)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...