{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Početak Skupštine RS-a u međusobnim optužbama Dodika i SDS-a

F
3.6.2008. u 11:37
0
0
Početak Skupštine RS-a u međusobnim optužbama Dodika i SDS-a
0
Početak Skupštine RS-a u međusobnim optužbama Dodika i SDS-a
Početak sjednice Narodne skupštine Republike Srpske danas su obilježile međusobne optužbe premijera RS-a Milorada Dodika i poslanika SDS-a o pitanju da li Vlada ima ili ne mjere za ublažavanje posljedica poskupljenja u RS-u.
Ova rasprava počela je tokom razmatranja predloženog dnevnog reda, a nakon primjedbe poslanika SDS-a Laze Marića da Vlada nije poduzela mjere za ublažavanje posljedica poskupljenja, na što je reagirao Dodik optuživši SDS da je osnovni razlog što u mnoge nerazvijene općine u RS-u u kojima drže vlast ne žele da ulažu investitori.

Dodik je naveo da je rast cijena posljedica poskupljenja nafte i naftnih derivata na svjetskom tržištu, što se održava i na sve druge proizvode, te da se Vlada u proteklih pet mjeseci bavila pitanjem “koncipiranja odgovora” na novonastala poskupljenja.

Poslanik SDS-a Borislav Bojić negirao je optužbe o odbijanju investitora da ulažu u općine u kojima je na vlasti SDS, istaknuvši da je nedopstivo stanje siromaštva u RS-u i zatraživši da Vlada strukovno obradi mjere za prevazilaženje poskupljenja i ponudi ih parlamentu na razmatranje.

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske trebalo bi danas na sjednici u Banjoj Luci da razmatraju Vladinu Odluku o prodaji akcija državnog kapitala Robne kuće "Boska“ a.d. Banja Luka konzorciju "Delta“-"Zekstra“ iz Beograda.

Predviđeno je izjašnjavanje i o više nacrta zakona, među kojima i o upotrebi i zaštiti naziva RS-a, o privrednim društvima; o volontiranju; o besplatnoj pravnoj pomoći; te Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa RS-a.

Na dnevnom redu je i konsolidirani izvještaj o izvršenju budžeta RS-a za 2007. godinu, zatim Informacija o registraciji poljoprivrednih gazdinstava, za period 15. oktobra 2007.- 30. aprila 2008. godine, Informacija o reformi zdravstvenog sektora u RS-u; te Izvještaj o saradnji institucija RS-a s Haškim sudom za prva tri mjeseca ove godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: