{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Početak Skupštine RS-a u međusobnim optužbama Dodika i SDS-a

F
3.6.2008. u 11:37
0
0
Početak Skupštine RS-a u međusobnim optužbama Dodika i SDS-a
0
Početak Skupštine RS-a u međusobnim optužbama Dodika i SDS-a
Početak sjednice Narodne skupštine Republike Srpske danas su obilježile međusobne optužbe premijera RS-a Milorada Dodika i poslanika SDS-a o pitanju da li Vlada ima ili ne mjere za ublažavanje posljedica poskupljenja u RS-u.
Ova rasprava počela je tokom razmatranja predloženog dnevnog reda, a nakon primjedbe poslanika SDS-a Laze Marića da Vlada nije poduzela mjere za ublažavanje posljedica poskupljenja, na što je reagirao Dodik optuživši SDS da je osnovni razlog što u mnoge nerazvijene općine u RS-u u kojima drže vlast ne žele da ulažu investitori.

Dodik je naveo da je rast cijena posljedica poskupljenja nafte i naftnih derivata na svjetskom tržištu, što se održava i na sve druge proizvode, te da se Vlada u proteklih pet mjeseci bavila pitanjem “koncipiranja odgovora” na novonastala poskupljenja.

Poslanik SDS-a Borislav Bojić negirao je optužbe o odbijanju investitora da ulažu u općine u kojima je na vlasti SDS, istaknuvši da je nedopstivo stanje siromaštva u RS-u i zatraživši da Vlada strukovno obradi mjere za prevazilaženje poskupljenja i ponudi ih parlamentu na razmatranje.

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske trebalo bi danas na sjednici u Banjoj Luci da razmatraju Vladinu Odluku o prodaji akcija državnog kapitala Robne kuće "Boska“ a.d. Banja Luka konzorciju "Delta“-"Zekstra“ iz Beograda.

Predviđeno je izjašnjavanje i o više nacrta zakona, među kojima i o upotrebi i zaštiti naziva RS-a, o privrednim društvima; o volontiranju; o besplatnoj pravnoj pomoći; te Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa RS-a.

Na dnevnom redu je i konsolidirani izvještaj o izvršenju budžeta RS-a za 2007. godinu, zatim Informacija o registraciji poljoprivrednih gazdinstava, za period 15. oktobra 2007.- 30. aprila 2008. godine, Informacija o reformi zdravstvenog sektora u RS-u; te Izvještaj o saradnji institucija RS-a s Haškim sudom za prva tri mjeseca ove godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: