Tuzla
0

Početak sezone grijanja neće biti doveden u pitanje

FENA
Početak sezone grijanja u Tuzli neće biti doveden u pitanje, saopćeno je danas nakon sastanka u Termoelektrani Tuzla (TE) kome su prisustvovali načelnik Općine Tuzla, direktori TE Tuzla i Centralnog grijanja sa saradnicima.

Svi tehnički i ekonomski preduvjeti ispunjeni su na vrijeme.Termoelektrana je svojim kapacitetima spremna i kada Centralno grijanje da znak toplinska energija će biti puštena, dogovoreno je.

Sezona grijanja u Tuzli starta od 15. oktobra. Odgovorni u Centralnom grijanju podsjećaju da, ukoliko s 1. oktobrom tri noći zaredom temperatura padne ispod 12 stepeni, grijanje će biti stavljeno u funkciju.

Centralno grijanje Tuzla je tokom ljeta u tehničkom dijelu realizovalo sve planirane aktivnosti. Vrelovodni sistem je saniran dok je u Krečanskoj ulici izvršena zamjena šest podstanica što će omogućiti da se s jednog mjesta prati potrošnja toplotne energije. Uz ovo uspjele su se izmiriti finansijske obaveze prema TE.

Ponovno je apelovano na građane i poslovne subjekte da izmire dugovanja prema Centralnom grijanju koje iznose oko 10 miliona KM.