Nestabilno vrijeme
0

Početak sedmice obilježen kišom

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
U Bosni se danas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, dok će Hercegovini biti sunčanije. Jutarnja temperatura zraka kretat će se uglavnom od 13 do 18, na jugu do 25, a najviša dnevna od 23 do 29, na jugu do 33 °C.

Početkom naredne sedmice uslijedit će pogoršanje vremena praćeno kišom, javljaju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Minimalne temperature zraka će biti u granicama od 10 do 16, na jugu 24 stepeni Celzijusa, a najviše dnevne od 22 do 28, u južnim dijelovima zemlje 32°C. No, od srijede očekuje se stabilizacija vremena i ponovni porast temperatura.

Za razliku od posljednje dekade jula kada smo imale prave ljetne vrućine, početak avgusta protiče u znaku nestabilnog i osjetno svježijeg vremena.

U protekloj sedmici zabilježeni su česti pljuskovi praćeni grmljavinom, a lokalne grmljavinske nepogode sa jakim vjetrom i gradom registrovane su mjestimično u centralnim,istočnim i južnim dijelovima zemlje.

Jako olujno nevrijeme koje je u utorak pogodilo dolinu Neretve nanijelo je velike materijalne štete poljoprivrednim nasadima. U dane vikenda uslijedila je stabilizacija vremena i porast temperatura zraka,koje su bile niže i 10-tak stepeni u odnosu na početak sedmice.