{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počeo upis u prvi razred osnovne škole

F
2.4.2013. u 15:15
4
1
Počeo upis u prvi razred osnovne škole
4
Počeo upis u prvi razred osnovne škole
Upis djece u prvi razred osnovne škole obavlja se u aprilu i augustu na osnovu spiskova djece koje školama dostavljaju općine. U prvi razred ove godine će krenuti djeca rođena 2007. i 2008. godine, koja su do 1. marta ove godine navršili pet i po godina.
Pohađanje osnovne škole u trajanju od devet godina je obavezno za djecu uzrasta od šest do petnaest godina.

Pri upisu potrebno je dostaviti izvod iz matične knjige rođenih, ljekarsko uvjerenje nadležne zdravstvene ustanove i uvjerenje da je dijete u godini pred polazak u školu pohađalo obavezni predškolski program za djecu. Upis će se obavljati u prostorijama osnovnih škola.

Ocjenu sposobnosti djece pri upisu u osnovnu školu obavlja komisija sastavljena od pedagoga i psihologa, te nastavnika razredne nastave, uz prethodno pribavljeno ljekarsko uvjerenje nadležne zdravstvene ustanove.

Na osnovu mišljenja komisije, dijete može privremeno biti oslobođeno upisa u redovnu osnovnu školu, najdalje do navršenih sedam godina života.

Škola koja ima odgovarajuće kadrovske i prostorne uslove može odobriti upis u školu i mlađem djetetu, ukoliko to traže roditelji ili staratelji i kada se, nakon razmatranja preporuke relevantnih stručnjaka, utvrdi da je to u najboljem interesu djeteta, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: