{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počeo štrajk u osnovnim školama HBK-a

F
17.9.2007. u 15:40
0
0
Počeo štrajk u osnovnim školama HBK-a
0
Počeo štrajk u osnovnim školama HBK-a
Kako je i najavljeno danas je počeo štrajk u osnovnim školama na području Hercegbosanskog kanotna.
Od glasnogovornika Sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja Hercegbosanske županije Filipa Čelara doznaje se da se štrajk provodi u gotovo svim osnovnim školama na području Županije.

Iznimka je livanjska Osnovna škola "Fra Lovro Karaula" u kojoj pojedini nastavnici pokušavaju organizirati nastavu, iako je u prijepodnevnoj smjeni stigao mali broj učenika.

"Tijekom štrajka svi prosvjetni djelatnici su na svojim radnim mjestima, ali redovite nastave u školama ne bi trebalo biti. No, oni koji žele raditi za vrijeme štrajka to mogu učiniti", pojasnio je Čelar situaciju koja se događala danas u ovoj školi i poziv ravnatelja te škole da djeca dođu na nastavu.

Iako za sada nema nikakvih novih ponuda od pregovaračkih timova Vlade Hercegbosanske županije i Sindikata da se udovolji traženim minimalnih zahtjevima Sindikata za povećanjem visine osnovice plaće i toplog obroka, županijska ministrica obrazovanja Gordana Cikojević nada se da će sutra biti nekih pomaka budući da je zakazana tematska sjednica županijske Vlade na kojoj će biti riječi o započetom štrajku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: