BiH
0

Počeo Sportsko-animacijski program za djecu predškolskog uzrasta

Klix.ba
Općina Centar Sarajevo izdvojila je 28.000 KM za Sportsko animacijski program za djecu predškolskog uzrasta.

Program je počeo 19. oktobra 2015. godine i trajat će do 31. maja 2016. Realizator programa je JU Centar za sport i rekreaciju, a namijenjen je za djecu predškolskog uzrasta od 4 do 5,5 godina. Nastava se održava u prostorijama FIS-a ponedjeljkom, utorkom, srijedom i četvrtkom od 9 do 11:40 sati. Planirano je da svako dijete vježba dva puta sedmično po 40 minuta.

Cilj projekta je da se djeca predškolskog uzrasta sa područja općine Centar uključe u organizovanu nastavu tjelesnog i zdravstvenog odgoja, te da se putem jednostavnih motoričkih pokreta, različitih vježbi i igara utiče na zdravlje, intelektualni i emocionalni razvoj djeteta.

"Ovaj vid sporta za djecu predškolskog uzrasta znači mnogo. Djeca se kroz ovakve aktivnosti razvijaju, jačaju svoje mišiće i uče nove oblike kretanja. Mališani su oduševljeni kada krenu u FIS i ne treba nikoga nagovarati, nego svi oduševljeno jedva čekaju da dođu. Imamo dobru saradnju sa našim trenerima i veoma smo zahvalni Općini Centar što je organizovala jedan ovakav projekat", istakla je Ademira Milak, odgajateljica iz vrtića Šareni voz.

U okviru Sportsko animacijskog programa prevoz je organizovan, a termini su besplatni za sve polaznike. Vrtići koji učestvuju u ovom programu su Višnjik, Leptirić, Lane, Vrapčić, Skenderija, Makovi, Iskrica, Šareni voz i Slavuj.