Inzko, Dodik i Čović
0

Počeo sastanak u Banjaluci

SRNA
U Banjaluci je počeo sastanak lidera Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika i HDZ-a BiH Dragan Čović, kojem prisustvuje i visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko.

Na sastanak, čiji je domaćin Dodik, bio je pozvan i lider SDA Sulejman Tihić, koji je odbio da učestvuje u daljim razgovorima prudske trojke u znak protesta zbog izjava Dodika i zato što Narodna skupština RS nije poništila zaključke o efektima prenosa nadležnosti sa RS na BiH, a, kako je naveo, OHR ih nije zaustavio.

Inzko je najavio da će predložiti da na sastanku bude razgovarano o državnoj i vojnoj imovini i liberalizaciji viznog režima.

Prije početka sastanka, Inzko je rekao novinarima da će njegov zahtjev biti da do naredne sjednice Savjeta za implementaciju mira (PIK) bude završeno što više stvari kako bi sastanak PIK-a bio uspješniji. 

"Ja sam za razgovor kako bi neke stvari krenule bolje", rekao je Inzko, koji nije želio da komentariše nedolazak Tihića na današnji sastanak.
	
Dodik i Čović se prije sastanka nisu obratili novinarima

Lider SNSD-a ranije je najavio da će potencirati da na dnevom redu sastanka bude pitanje državne imovine, dok Čović očekuje da bude postignut dogovor o državnoj imovini, ustavnoj reformi, kao i o drugim spornim pitanjima.
Sastanak se održava u Administrativnom centru Vlade RS u Banjaluci.