{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počeo sastanak Monitoringa reformskog procesa sa BiH

F
4.7.2007. u 11:00
0
0
Počeo sastanak Monitoringa reformskog procesa sa BiH
0
Počeo sastanak Monitoringa reformskog procesa sa BiH
Sarajevo
U okviru sektorskog sastanka Monitoringa reformskog procesa (RPM) sa BiH, koji je počeo jutros u Sarajevu, razgovarat će se o napretku koji je BiH ostvarila ili treba ostvariti u približavanju evropskim integracijama.
Na sastanku će biti riječi o informacionom društvu, telekomunikacijama, inovacijama i tehnološkom razvoju, obrazovanju i socijalnoj politici.

-Ovaj sastanak ima svoj značaj i u kontekstu predstojeće izrade redovnog godišnjeg izvještaja Evropske komisije o napretku u BiH, kazao je pred početak sastanka direktor Direkcije za evropske integracije BiH Osman Topčagić.

Sutra će se u okviru plenarnog zasjedanja RPM-a razgovarati o ključnim prioritetima u okviru Evropskog partnerstva kako bi se utvrdilo dokle je naša zemlja došla u ispunjavanju tih obaveza.

Riječ je o političkim pitanjima koja su osnova za zaključivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, te o pitanjima iz oblasti pravde i unutrašnjih poslova.

Topčagić navodi kako je zabilježen napredak u saradnji sa Haškim tribunalom i nekim drugim oblastima, ali ostaje pitanje reforme policije kao ključni preduvjet za potpisivanje Sporazuma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: