Razgovori u Doboju
5

Počeo sastanak entitetskih premijera i predstavnika institucija BiH zbog koronavirusa

E. M.
U Doboju je počeo sastanak predstavnika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, kao i institucija BiH o pojavi koronavirusa s ciljem pravljenja zajedničkog plana kako bi se preventivno djelovalo u našoj državi.

Sastanku, kako javlja reporter portala Klix.ba, prisustvuju premijer FBiH Fadil Novalić, predsjednik Vlade RS Radovan Višković, zapovjednica Štaba civilne zaštite i dopremijerka FBiH Jelka Miličević, federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić, pomoćnica ministrice civilnih poslova BiH u sektoru za zdravstvo Draženka Malićbegović, kantonalni ministri zdravstva i direktori zdravstvenih ustanova, bolnica i klinika u BiH.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Tema sastanka je opremljenost zdravstvenih ustanova te aktivnosti koje će biti poduzete s ciljem prevencije, pojave i širenja koronavirusa na području BiH.

Radovan Višković (Foto: E. M./Klix.ba)
Radovan Višković (Foto: E. M./Klix.ba)

Ovo je prvi sastanak koji se održava s učešćem predstavnika vlasti i zdravstvenih ustanova oba eniteta, a nakon sastanaka bit će poznate konkretne mjere i planovi koje će poduzeti klinički centri i bolnice te na koji način će Vlade FBiH i RS pružiti podršku.