{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počeo sastanak delegacija SNSD-a i HDZ-a, partneri na državnom nivou

12.11.2018. u 12:22
115
188
Počeo sastanak delegacija SNSD-a i HDZ-a, partneri na državnom nivou
115
U Istočnom Sarajevu u 12 sati je počeo službeni sastanak delegacija SNSD-a i HDZ-a o aktuelnim političkim pitanjima, a prije svega o formiranju koalicije na državnom nivou.
Delegacije u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske predvode predsjednici stranaka Milorad Dodik i Dragan Čović. U delegaciji HDZ-a su i Vjekoslav Bevanda, Borjana Krišto, a uz Dodika su, kao delegacija SNSD-a, između ostalih Željka Cvijanović i Nebojša Radmanović.

Očekuje se da glavna tema razgovora bude dogovor o saradnji te dvije stranke na državnom nivou, koje bi trebale činiti vlast u predstojećem mandatu.

SNSD i HDZ će za vlast trebati i bošnjačkog partnera, a da li će to biti SDA, koja je osvojila najviše glasova, ili stranke koje u određenim kantonima pokušavaju formirati vlast bez SDA ostaje da se vidi.

Ipak, izvjesno je da za većinu na državnom nivou SNSD, HDZ i SDA imaju gotovo sve spremno te bi im u slučaju dogovora bio potreban samo jedan zastupnik, računajući i Obrena Petrovića koji je poručio da će sarađivati sa SNSD-om u državnom parlamentu.

Nakon sastanka će biti organizirana press konferencija, kada će biti saopćeno više informacija o detaljima razgovora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: