Počeo omladinski festival "OFF 2009"

S
SRNA
6.11.2009. u 13:18
0
0
Počeo omladinski festival "OFF 2009"
0
Počeo omladinski festival "OFF 2009"
U Bihaću je danas počeo drugi Omladinski festival filma o ljudskim pravima pod nazivom "OFF 2009", koji je okupio srednjoškolce iz BiH.
Cilj festivala, koji organizuje Nevladina organizacija "Novi put", jeste da podstakne mlade ljude da istraže, analiziraju i dokumentuju slučajeve kršenja ljudskih prava iz njihovih lokalnih sredina, s obzirom da u srednjim školama izučavaju predmet "Ljudska prava i demokratija", ali često nisu u stanju iskoristiti stečena znanja.

Na festivalu, koji ima takmičarski karakter učestvuju Srednja škola "28. juni" iz Istočnog Sarajeva, Tehnička škola i Proni - Centar za omladinski razvoj iz Brčkog, Srednja elektotehnička škola iz Sarajeva, Mješovita srednja škola iz Sanskog Mosta, sarajevska Srednja medicinska škola, Mješovita srednja škola iz Hadžića, Gimnazija "Edhem Mulabdić" iz Maglaj, "Mladi entuzijasti" iz Niša i Bihaća.

Festival se održava uz podršku Misije OEBS-a u BiH, ambasada Norveške i Francuske, te Ministartva civilnih polova BiH.

Osim projekcije filmova, tokom šestodnevne festivalske manifestacije planirano je i održavanje niza okruglih stolova, javnih tribina i radionica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: